Vad är skillnaden mellan Office-paket och Microsoft 365?

Office-paketet och Microsoft 365 är båda utvecklade av Microsoft, men det finns en viktig skillnad mellan dem. Office-paketet är en enkel inköpsmodell där du köper paketet en gång och sedan äger den för alltid. Microsoft 365, å andra sidan, är en prenumerationsmodell där du betalar varje månad eller varje år för att ha tillgång till programvarorna.

Office-paketet är ett utmärkt val för den som söker en pålitlig och kraftfull uppsättning verktyg för textbehandling, kalkylering och presentationer. Office-paketet inkluderar kända program som Word, Excel och PowerPoint, som är väl beprövade och används av miljontals användare världen över.

En av de största fördelarna med Office-paketet är att det ger dig full kontroll över programvaran. Du äger programvaran på riktigt och kan använda den så länge du vill utan att behöva betala för en prenumeration. Detta innebär att du inte behöver oroa dig för att dina dokument ska bli otillgängliga om du inte kan betala för prenumerationen längre.
Office-paketet är också ett bra val för den som inte behöver de extra funktionerna som Microsoft 365 erbjuder. Många användare har inget behov av plattformar för samarbete eller automatisering, och för dem är Office-paketet mer än tillräckligt.
Samtidigt Office-paketet har också många avancerade funktioner för den som behöver dem, som makrobyggande i Excel, integrering med andra program och möjlighet att samarbeta i realtid med andra användare.
Om du letar efter en pålitlig och kraftfull uppsättning verktyg för textbehandling, kalkylering och presentationer och vill ha full kontroll över programvaran, är Office-paketet det bästa valet för dig. Det ger dig allt du behöver för att skapa professionella dokument och samarbeta med andra, utan att tvinga dig att betala för extra funktioner som du kanske inte behöver.

Vi rekommenderar Microsoft Office 2021 Professional Plus (PC), en framtidssäker och stabil paket, innehåller alla Office programmen man kan behöva! Läs mer och beställ här.

För våra älskade Mac användare, rekommenderar vi Microsoft Office 2021 Home & Business (MAC). Läs mer och beställ här.

Microsoft 365 erbjuder en rad extra funktioner som inte finns i Office-paketet. Här är några av de mest viktiga:

1. OneDrive: OneDrive är en molntjänst som ger dig möjlighet att lagra och synkronisera dina filer. Det innebär att du kan komma åt dina filer från vilken enhet som helst, så länge du har internetanslutning.
  2. Exchange Online: Exchange Online är en e-posttjänst som ingår i Microsoft 365. Det ger dig möjlighet att skapa professionella e-postadresser och hantera din e-post.
  3. SharePoint Online: SharePoint Online är en plattform för samarbete och dokumenthantering. Det gör det möjligt att skapa och dela webbplatser, dokumentbibliotek, listor och annat innehåll med andra användare.
  4. Power BI: Power BI är ett verktyg för dataanalys och visualisering. Det gör det möjligt att skapa interaktiva rapporter och diagram med hjälp av din data.
  5. Power Automate: Power Automate är ett verktyg för automatisering av arbetsflöden. Det gör det möjligt att skapa automatiserade flöden för att hantera uppgifter och datainsamling.
  6. PowerApps: PowerApps är ett verktyg för att skapa och distribuera mobila och webbaserade appar. Det gör det möjligt att skapa appar för en rad olika användningsområden, inklusive affärsprocesser, projekt och kundservice.

Men om du inte behöver de extra funktionerna som Microsoft 365 erbjuder och hellre vill äga programvaran för alltid, är Office-paketet ett bättre alternativ för dig. Office 2021 är det senaste Office-paketet och erbjuder en rad förbättringar och nya funktioner som gör det ännu enklare att utföra dina arbetsuppgifter.

Så om du letar efter ett kostnadseffektivt och flexibelt alternativ för att hantera dina affärs- och personliga dokument, är Office-paketet det bästa valet för dig.